GENEL

Uluslararası Çocuk Hakları Zirvesi’nin ilki Adana’da yapılıyor…

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi koordinasyonunda, ILO, UNICEF ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce, 20 Kasım Pazartesi günü 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 13:30-16:00 saatleri arasında, Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında gerçekleştirilecek zirvenin paydaşları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Gelişim Atölyesi de var.

 

Uluslararası Çocuk Hakları Zirvesi’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, zirvenin; Türkiye’de çalışan çocuk sayısının en aza indirgenmesi, çocuk işçi ölümlerinin önlenmesi gibi konularda yol alınabilmesine katkı koyacağına inandığını söyledi.

 

FARKINDALIK VE DUYARLILIK ARTIRILMALI

Adana’nın çok göç alan illerin başında geldiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Kentimize mevsimlik gelen tarım işçilerinin kaldığı çadır kentlerdeki çetin yaşam koşularından en çok çocuklar olumsuz etkileniyor. Çocuklarımızın çalışmak yerine okula gitmesi ve oyun oynaması gerekiyor. Sağlıklı nesiller ve güzel bir gelecek için bu çok önemli. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle toplumsal farkındalığın oluşmasında ve toplumun bilgilendirilmesi konularında birlikte hareket etmeli ve duyarlılığın artırılmasına katkı koymalıyız. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir etkinliğe katkı koymak mutluluk verici. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. ILO ve UNICEF gibi konunun dünyaca bilinen kuruluşlarına ev sahipliği yapmak ayrıca onur verici” dedi.

 

ETKİLİ SUNUMLAR YAPILACAK

20 Kasım 2017 Pazartesi günü gerçekleşecek zirvede;
UNICEF Sosyal Politika Uzmanı Melih Akın “Çocuk Hakları ve İş İlkeleri”, 
ILO Program Yöneticisi Nejat Kocabay, “Dünya Üzerinde Çocuk İşçiliği”,
TESK Eğitim ve Planlama Müdürü Ersin Arsantaj, “Geçmişten Günümüze Usta-Çırak İlişkisi”, Proje Uzmanı Zehra Kaya, “Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Çocuk İlişkisi” konularında sunum yapacak.

 

Başa dön tuşu