BÜYÜKŞEHİR

Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı açıldı

TÜRK DÜNYASI RESSAMLARI ADANA’YI RESMEDECEK

Türkiye’nin Türk Dünyası’na açılan kapısı Adana, üçüncü kez Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. 21-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan çalıştayın basın tanıtım toplantısı ve açılışı 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

21 ÜLKEDEN 70 SANATÇI

Küratörlüğünü Prof. Dr Birsen Çeken’in üstlendiği Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı basın tanıtım toplantısında Prof. Dr. Çeken, çalıştay boyunca Türk Dünyasının dört bir yanından gelen sanatçıların Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini tuvale yansıtacağını ifade ederek çalıştayda 21 ülkeden 70 sanatçının buluşacağını ifade etti.

 

“ÇALIŞTAY TÜRK DÜNYASINI YAKINLAŞTIRACAK”

 

Başkan Sözlü ise konuşmasında Uluslararası Sanat Çalıştayı’na Adana’da ev sahipliği yapmaktan dolayı bahtiyar olduğunu, göreve geldikleri günden bu yana Adana’daki yegane hedeflerinin huzur iklimini oluşturmak olduğunu belirterek “Teknoloji giderek gelişiyor. Küreselleşen dünya ile herşey, avcumuzun içerisinde. Türk Dünyası da bu gelişen teknoloji ile artık birbirine daha yakın. Türkçenin ortak dil haline gelmesi için hiç bir engel yok, Kültür alışverişi daha kolay. İnanıyorum ki çok uzun yıllar almayacaktır; aynı çatı altında buluşmamız” diyerek çalıştayın Türk Dünyasının birbirine yakınlaşmasına büyük katkı sunacağını söyledi.

Başa dön tuşu