GENEL

Üniversite mezunlarına ‘iş arama’ süresince destek sağlansın

Üniversitelerden mezun olan gençlerin hemen iş bulamadığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, iş arayan üniversite mezunlarına 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgari ücretin brüt tutarının yarısı kadar ödeme yapılmasını önerdi.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İşsizlik Sigortası Kanunu’na Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nde, üniversitelerden mezun olan gençlere iş bulmalarını kolaylaştırmak için 12 ay boyunca, öğrenci bursu kadar ödeme yapılmasını önerdi. 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç nüfusa sahip olan Türkiye’de işsiz gençlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Üniversitelerden mezun olan her 5 gençten ancak 1’inin iş bulabildiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, genç işsizlerin oranının yüzde 25’leri bulduğunu ifade etti. 

 

Üniversiteden mezun olanların hemen iş bulamadığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gençlerin ailelerinden maddi durumu kötü olanların bulunduğunu söyledi. 

 

Öğrencilerin mezun olur olmaz gelirsiz duruma düştüğünü ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gençlerin iş ararken yaptığı masrafların da ailelere büyük bir külfet getirdiğini belirtti. 

 

Çoğu gencin iş bulamadığı gibi, iş ararken arama masraflarını karşılayacak maddi durumlarının da olmadığını vurgulayan Ömer Fethi Gürer, bu durumdaki gençlerin umutsuzluğa sürüklendiğini söyledi.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “En az 12 ay boyunca iş aramaları için ve masraflarını da karşılamaları için her ay az da olsa bir destek umutlarını artırıcı olacaktır” ifadesini kullandı. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifi’nde 4447 Sayılı Kanun’un 50’inci maddesindeki değişiklik önerisi şöyle:   “ Yükseköğrenimini tamamlayarak Kuruma iş başvurusunda bulunanlara mezuniyet tarihlerini takip eden ayın beşinden başlamak üzere 12 ay boyunca işsizlik ödeneği verilir. Bu şekilde ödenecek işsizlik ödeneği miktarı, 4857 sayılı İş Kanununun 39 uncu maddesine göre on altı yaşından büyük işçiler için uygulanan aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde ellisidir.”

Başa dön tuşu