SİYASET

Ünüvar, Yüreğir Ziraat Odası’nın konuğu oldu

Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan, kiracısı konumunda oldukları hizmet binasını çevresindeki arsa ile birlikte satın almak için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yürüttükleri sürece ilişkin destek istedi.

 

Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan, yönetim kurulu üyeleri ve oda çalışanları, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı çiçeklerle karşıladı. Odada yapılan görüşmede çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ünüvar, bazı çiftçilerin isteklerini telefonla yetkili birimlere iletti.

 

Ünüvar’a, Yüreğir’in tarım potansiyeli hakkında bilgi veren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin beslediği ovada, 850 bin dekar alanda yılın 365 günü üretim yapıldığını kaydetti. 21 bin 500 üyesi bulunan Yüreğir Ziraat Odası’nın son dönemde yaşadığı yer sıkıntısını da dile getiren Doğan, sorunun çözümü için adım attıklarını, ancak desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

 

“SGK ‘TAMAM’ DİYOR AMA BİZİM O KADAR BÜTÇEMİZ YOK”

Tahliye etmeleri istenen hizmet binasının önce Kızılay’a tahsis edildiğini, ardından Kızılay’ın devre dışı kaldığını belirten Doğan, “Hizmet verdiğimiz binanın arsası SGK’ya ait. Önce bizden binayı tahliye etmemiz istendi. Bunun üzerine oda olarak, binayı satın almak istediğimizi SGK’ya ilettik. Ankara’dan uzmanlar geldi, yer tespiti yapıldı. Sağ olsunlar olumlu sonucu da aldık. Ama ‘arsanın hepsini alırsanız olur’ diyorlar. Hepsi 5600 metrekare. Metrekaresine 800 TL fiyat biçtiler. Bizim bütçemiz ise sadece 1 milyon 150 bin lira” dedi.

 

“ANALİZ LABORATUVARI DA KURULABİLİR”

Kendilerinin de arsanın hepsini almak istediklerini, ancak bütçelerinin yetmediğini kaydeden Doğan, “Bizim bir kalıntı analiz laboratuvarı projemiz var. Arsanın tamamını alabilsek bu projemizi de gerçekleştirme olanağımız olacak. Üreticimiz ürününü analiz ettirmek için başka illere göndermek zorunda kalmayacak. Mersin’de, Antalya’da, Manisa’da kalıntı analiz laboratuvarı var ama Adana’da maalesef yok” diye konuştu.

 

Bölge çiftçisi adına bu konuda destek beklediklerini vurgulayan Doğan, “Bizler bugün varız, yarın yokuz. En azından bir eserimiz kalsın istiyoruz. Bu satış gerçekleştiğinde hem sizlerin hem de yönetimimizin burada bir eseri olacak” şeklinde konuştu.

 

“ÇÖZÜM İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili belge ve bilgileri alan AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, konuyu takip edeceğini ifade ederek, “Çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah da nasip ederse inşallah olur” dedi.

 

Adana’nın narenciye, soya, karpuz, mısır ve yer fıstığı olmak üzere 5 farklı ürünün üretiminde Türkiye birincisi olduğuna dikkat çekerek, havza bazlı üretim hayata geçirildiğinde marka değeri olan ürünlerin daha fazla değer göreceğini ifade etti.

 

“HASTANENİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI TAMAMLANMAK ÜZERE”

Bir oda yöneticisinin, geçtiğimiz yıllarda yıkımı gerçekleştirilen Yüreğir’deki devlet hastanesi ile ilgili sorusu üzerine Ünüvar, “Eski hastane yığma bir yapıydı. İçinin dizaynı da kötüydü. Bizim standartlarımıza uymayan bir yapıdaydı. Orayı yıktık. Şimdi orada, 21 bin 500 metrekare üzerine bir hastane yapacağız. Fizibilite çalışmaları tamamlanmak üzere. Normalde bizim hastanelerimiz 4 kattan oluşuyor, daha yüksek bina yapmıyoruz. Ama orası arsasından dolayı 6 katlı olabilir. 150 ila 250 yatak arası bir hastane düşünüyoruz. Yapılacak hastane ile ilgili benim gönlümden şöyle bir şey de geçiyor. Devlet hastanesi olsun ama ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak hizmet versin” ifadelerini kullandı.

 

Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, daha sonra, Yüreğir Ziraat Odası yöneticilerinin anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başa dön tuşu