YAŞAM

Usta Gazeteci Yüksel HANÇERLİ 50. yılında Arka Plan’da…

TRT'nin açtığı sınavı 2.500 kişi arasından seçilen 11 kişiden birisi olarak kazanan Hançerli, yıllarca TRT'nin muhabir ve kameramanı olarak görev yaptı. TRT'den devrin imkanlarıyla, canlı yayınlanan Moskova Olimpiyatlarını yayınlamak üzere 1980 yılında Rusya'ya gönderilen, tek kameraman olan Hançerli ayrıca Adana'mızın Misis yolu üzerinde bulunan Davudi Dağından, videodan, merkeze görüntü yollayan ilk kameraman olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Böylelikle haberler, spor müsabakaları gibi bir çok etkinlik çekimi bittikten birkaç saat sonra yayına hazır hale getirebiliyordu.

50. yıl  pastasını Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ve Dernek Başkanı A.Niyazi Sertkalaycı ile kesen Yüksel Hançerli, etkinlikte ayrıca 1968-1970 İstanbul, Adana'mızın Eski Fotoğrafları,  Öğretmenler Gününe özel hazırladığı Adana'dan Eğitim Manzaraları isimli gösterileri de izleyicilerle buluşturdu. Dile kolay, 50 yılın birikimini anlatan Yüksel Hançerli izleyicileri zaman zaman güldürüp, düşündürdü,  zaman zaman da gözlerini yaşarttı. Girit zorunlu göçünden bahsederken sanki o anları yaşarcasına anlatması ise tarihin acı bir gerçeğe tanıklık etmesiydi.  Sonuçta haberciliğin ve fotoğrafın nasıl bir belge olduğunu izleyicilere aktaran Hançerli ayrıca Sağlıklı Yaşam için Girit Yemekleri isimli bir sunumda gerçekleştirdi.  Kitap imza bölümünde ise adeta kuyrukların oluştuğu gözlerden kaçmadı.

Etkinlik sonunda kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı A.Niyazi SERTKALAYCI ise; Yüksel HANÇERLİ gibi değerli bir hocamızı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bizler böylesine değerlere yaşarken sahip çıkmalıyız. Yaşatmalı ve anlatmayız. Tecrübelerinden yararlanıp, gelecek nesillere, nasıl olmalıdırıda göstermeliyiz diye sözlerini tamamladı. Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ise Yüksel Hançerli gibi mesleğinin zirvesinde, değerli bir dostla bu bereketli topraklarda gazetecilik yapmadan aldıkları hazza deyindi. Çukurovalı olarak bu bereketlerden çıkan değerlere sürekli sahip çıktık, çıkmayada devam edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı. Etkinliğe ayrıca İHA Bölge Müdürü Adnan Kulak, Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Ayhan'ın yanı sıra dernek üyeleri, Giritliler Dernek Başkanı, sosyal medyada fenomen olan Adanamızın Eski Fotoğrafları isimli sayfanın  moderatörü Sabri Gül ve birçok basın mensubunun yanı sıra, kalabalık bir izleyici kitlesi katıldı.

 

Başa dön tuşu