VALİLİK

Vali Demirtaş Karaisalı’da Açılışa Katıldı

Yaz aylarında nüfusu önemli oranda artan, Karaisalı’ya bağlı Kızıldağ Yaylası’nda Karaisalı Kaymakamlığı ve  İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Geçici Jandarma Asayiş Karakolu’nun açılışı, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

 

Karakolun açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, karakolun açılışında yaptığı konuşmada, “Yaz aylarında mevsim koşullarına bağlı olarak Kızıldağ Yaylası’nda yoğun nüfus hareketliliği yaşanmaktadır. Bu kapsamda, yaz aylarında mevsimlik asayiş ihtiyacını karşılamak, vatandaşların jandarmaya müracaatlarını kolaylaştırmak, hizmeti vatandaşa götürmek ve meydana gelmesi muhtemel olaylara kısa sürede müdahale etmek maksadıyla Geçici Jandarma Asayiş Karakolu teşkil edilmiştir” dedi.

 

Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak, can güvenliğini korumak için yaz dönemi boyunca faaliyet gösterecek olan karakolun Kızıldağ Yaylası’na hayırlı olmasını temenni eden Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan, “İlçemizin önemli turizm potansiyeline sahip olan Kızıldağ Yaylası’nda 7/24 görev yapacak olan Jandarma Asayiş Karakolu görevli tüm personeliyle yayla sakinlerinin hizmetinde olacaktır. Karakolun yaylamıza kazandırılmasında emeği geçen Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve Adana İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ederim.  Ayrıca tüm Karaisalılılar adına açılışımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

 

Adana’nın en önemli yaylalarından birisi olan Kızıldağ Yaylası’nda bu karakolu açarak, hizmeti vatandaşlarımızın ayağınıza getirdiklerini belirten Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmasında, “Bizler ülkede huzur içerisinde yaşıyorsak Jandarma ve Emniyet ekiplerimizin bunda çok ciddi bir katkısı vardır. Türkiye zor bir coğrafya. Yaklaşık 3 yüz yıldan beri bu ülkeyi parçalamak, yok etmek için dış güçlerin çok ciddi bir caba içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu Karlofça Antlaşmasıyla başlamıştır. Bu antlaşma bir devleti, bir milleti yok etmeyi hedefleyen bir antlaşmadır. Milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde bunların hiç birisi gerçekleşmemiştir. En son 15 Temmuz darbe girişimiyle bu ülkeyi yok etmek, parçalamak ve ülkeye kardeş kavgası getirmek istemişlerdir. Ancak bizim milletimiz, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o tankların önünde durarak, altına yatarak müsaade etmemişlerdir. Yüreği vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, memleket sevgisiyle dolu olan bu insanlarımız, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bu tankları, teröristleri nasıl durdurduysa, Afrin’e giden komutanlarımızı vatandaşlarımız omuzlarında tanka bindirmişlerdir. Bu millet büyük bir millet, bu millet asla 15 Temmuz’da ki gibi kalkışmalara asla müsaade etmeyecek bir millettir. Bu kapsamda jandarma teşkilatımızın dağda, bayırda, ovada çok güzel bir organizasyon içerisinde çalışarak, sizlerin huzurunu sağlayacaklarına yürekten inanıyorum. Siz değerli vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine katkıda bulunacak olan karakolun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyor, Mübarek Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Vali Demirtaş, Vakıf Arazisi Olanlara Müjdeyi Verdi

 

Karaisalı’ya bağlı Kızıldağ Yaylası’nda Geçici Jandarma Asayiş Karakolu’nun açılışına katılan Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  yayla halkının en büyük sorunlarından birisi olan vakıf arazileri konusunda ise açıklama yaptı.

 

Vali Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, “Sizlerin yıllardan beri probleminiz olan vakıf arazilerinin 2018 yılı fiyatlarını Ticaret Odası bize gönderdi. Vatandaşların 6 ay içerisinde bizlere müracaat etmeleri halinde, biz buraların belirlenen fiyatlar üzerinden satışını gerçekleştirerek, sizlere tapularınızı vereceğiz. Tapu sorunu Adana’nın genelinde var. Biz bu sorunların tamamını çözeceğiz ve vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Karaisalı Kızıldağ Yaylası Geçici Jandarma Asayiş Karakolu’nun açılışı gerçekleştirilerek, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başa dön tuşu