VALİLİK

VALİ DEMİRTAŞ, ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Tutan Akpınar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Duruşu ile başlayan anma programında Sarıçam ATO Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Erdal Arbaç tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

ÖĞRENCİLERİN İSTİKLAL MARŞI’NI OKUMASI

Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un, “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiirinin okunması ardından, İstiklal Marşı'nı “En Güzel Ben Okuyorum Yarışması”nda ilkokullar arası birinci olan Çukurova Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencisi Cemil Arda, ile Ortaokullar arasında birinci olan Sarıçam İlçesi Ortaokulu öğrencisi Sema Nur Cildan, İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuması salondan büyük alkış aldı.

 

CEPHEDEN KURTULUŞA ADLI ORATORYO BÜYÜK BEĞENİYLE İZLEND

Daha sonra Sarıçam ATO Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Kezban Nazlı Yılmaz ve Ayten Farımaz Özdemir yönetiminde "Küfe ve Seyfi Baba" tiyatro oyununun sahnelemesinin ardından, ATO Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Berna Ünal, İsmet Erdoğan ve müzik öğretmeni Türkan Şahin yönetiminde "Cepheden Kurtuluşa” adlı oratoryo büyük beğeniyle izlendi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile devam eden etkinlikte;

 

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencisi Cemil Arda, Sarıçam İncirlik Ortaokulu öğrencisi Sema Nur Cildan, Yüreğir Seniha Çobanoğlu İlkokulu öğrencisi Işıl Yiğit, Yüreğir Yavuzlar Ortaokulu öğrencisi Yusuf Paçacı, Yüreğir Anadolu Efes İlkokulu Öğrencisi Sena Karakaya ve Seyhan Şehit Metin Malkav Ortaokulu öğrencisi Yusuf Oğuz, ödüllerini Vali Mahmut Demirtaş, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın ile Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’dan aldı.

 

VALİ DEMİRTAŞ, ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nün düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladığını belirterek, okunan şiirler, oynanan oyunlarda üstün performans gösteren öğrencilere teşekkür etti.

 

İSTİKLAL MARŞI’NI VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANLAMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZİDİR

“İstiklal Marşı’nın ruhunu ve onu yazan şairimiz Mehmet Akif’in ideallerini en doğru biçimde anlamak ve gelecek nesillerimize en güzel şekilde aktarmak kalbi vatan sevgisiyle çarpan bütün vatandaşlarımızın en önemli görevlerinden biridir” diyen Vali Demirtaş, “İstiklal Marşı'nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. Vatan topraklarının düşman işgali altında olduğu, Türk milletinin, tarihinin en karanlık günlerini yaşadığı bir dönemde yazılan ve işgal altındaki Anadolu halkına “Korkma!” seslenişi ile başlayan İstiklal Marşımız, milletimizin milli ve manevi değerlerini birleştiren, destansı bir direnişin sarsılmaz iradesini aşılayan bir çimentodur” şeklinde konuştu.

 

FOTOĞRAF VE RESİM SERGİSİ İLE SON BULDU

Anma günü etkinliği, Sarıçam ATO Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Aygül Dilturus, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Cemal Kılıç, Erdal Arbaç tarafından hazırlanan okulun fuayesindeki Mehmet Akif Ersoy ile ilgili görsellerin yer aldığı fotoğraf ve resim sergisinin protokol üyeleri tarafından gezilmesinin ardından son buldu.

Başa dön tuşu