VALİLİK

Vali Demirtaş’tan Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Ulusal ve Resmi Bayramlar; milletçe hep birlikte gururla kutladığımız, milli egemenliğimizi milli birliğimizi, bütünlüğümüzü ve bağlılığımızı pekiştirdiğimiz, üzerinde özgürce yaşadığımız bu vatanı bizlere armağan eden devlet büyüklerimizi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle andığımız müstesna günlerdir.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Milletimizin canı ve kanı pahasına verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı gurur günüdür. Geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97. yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla; Tarihte eşi ve benzeri görülmemiş şekilde verilen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi sonucunda, dünyaya hükmeden bir imparatorluğun küllerinden yeniden doğan özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin; tüm dünyaya ilan edildiği bu önemli günü gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

 

Ezelden beridir hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşayacağını dünyaya ilan eden, ülkemizin daha da gelişip kalkınması, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, yarının büyükleri olan çocuklarımızın, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, düşünen, bilim ve teknolojiye önem veren bir şekilde yetişerek ülkemizin geleceğini aydınlatacaklarına olan inancımız tamdır.

 

Bu milli gurur gününde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

 

Aziz Milletimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, dünyanın dört bir yanından gelen minik misafirlerimizin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum. Sevgi barış dostluk ve kardeşlik duygularının tüm dünya ülkelerine egemen olması dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Başa dön tuşu