VALİLİK

Vali Demirtaş, yetkililerden bilgi aldı

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cemal Okumuş’un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Demirtaş, Nisan ayı itibariyle pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus ve vatandaşlık il ilçe müdürlüklerinden verilmeye başlandığını söyledi.

 

Yeni sistemle emniyetin iş yükünün de azalacağını vurgulayan Vali Demirtaş, bu uygulama ile emniyetin asli görevini daha rahat yapacağını dile getiren Vali Demirtaş, “Nüfus cüzdanı gibi hayati öneme sahip olan kimlik belgelerini alt donanımı, bilgi ve birikimiyle çok rahatlık ile yerine getirerek, vatandaşlarımıza hizmet eden nüfus müdürlülüklerinin pasaport ve sürücü belgelerini de sağlayacak imkâna sahiptir” dedi.

 

Vali Demirtaş, yeni uygulamanın vatandaşlara kolaylıklar getireceğine işaret ederek,“Vatandaşlarımız artık İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinden “Randevu Sistemi”ni kullanarak Türkiye’nin her ili ve ilçesi için randevu alarak, sıra beklemeden işlemlerini rahtlıkla yapacaklardır. Yeni uygulamanın vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başa dön tuşu