ÇUKUROVA

VATANDAŞA NUTUK ARMAĞANI

 Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinin belgesi niteliğindeki eseri Nutuk'un önemine dikkat çeken Çetin, vatandaşlarla hizmet ve projelerini paylaştı. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında Çukurova'da kültür, sanat ve festivaller alanındaki etkinliklerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Çetin, "Adana, Çukurova Belediyesi ile kültür ve sanata doyuyor" dedi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi'nin klasiği haline gelen Halk Günü'nde vatandaşlarla buluştu.

 

Her cuma saat 14.00'te Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde başkan yardımcıları ve müdürlerle halkın karşısına çıkan Başkan Soner Çetin, Halk Günü'nü vatandaşların alkışları eşliğinde başlattı. 
 

Belediye çalışanlarına ve halka dağıtılmak üzere Nutuk bastırdıklarını ve ilk olarak meclis üyelerine Nutuk dağıttıklarını aktaran Soner Çetin, Halk Günü'ne katılan vatandaşlara da Nutuk armağan etti.

 

Nutuk alan vatandaşların ellerini kaldırmalarını isteyen Çetin, "Anadolu insanının verdiği bağımsızlık mücadelesini, bu büyük mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eseri hepimiz tekrar tekrar okumalıyız" dedi.

 

Halk Günü'ne katılan vatandaşlar Başkan Çetin'e, "Bu en güzel hediye" diyerek teşekkürlerini dile getirdi.

 

ADANA KÜLTÜR VE SANATA DOYUYOR

Rutin belediyecilik hizmetlerinin aksamadan ve hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana kültür, sanat ve festivaller kenti. Çukurova da sanata ve kültüre doyuyor" dedi.

 

2'nci Orhan Kemal Edebiyat Festivali'nin hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve muhteşem bir festival hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Çetin, 17-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek 2'nci Orhan Kemal Edebiyat Festivaline tüm halkı davet etti.

 

Her Ayın 19'unda Saat 19'da etkinliğinin bu ayki konuklarını da vatandaşlarla paylaşan Çetin, "Her ay Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet değerlerini anıyoruz.

 

Bu ayki etkinliğimiz Halk Tv'de canlı yayınlanacak. Gürkan Hacır ile Erol Mütercimler bu ayki konuğumuz olarak, 19 Şubat saat 11.00'de bizimle olacak. O gün salonumuza gelen vatandaşlarımıza yine Nutuk dağıtacağız. Tüm halkımızı bekliyorum" diye konuştu.

Başa dön tuşu