VALİLİK

VİCDANSIZLAR SIKI TAKİP SONUCU YAKALANDI

Adana İl Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmalarda, öncelikle olayın iddia edildiği gibi Karataş/Tuzla/Çavuşlu Mahallesinde meydana gelmediğinin tespit edilmesi üzerine, videoyu paylaşan sosyal paylaşım hesabının yetkilileri ile irtibat kurularak, videoyu elde ettikleri ilk kaynağa ulaşıldı.

 

Jandarma birimlerinin videoyu paylaşan şahsın ifadesine başvurması üzerine, olayın Konya/Ereğli/Zengen Mahallesi’nde meydana geldiği ve kayda alındığı, şahısların Suriyeli oldukları, burada mevsimlik işçi olarak çalıştıktan sonra hasadın bitimini müteakip Karataş/Tuzla’ya geldikleri anlaşılmıştır.

 

Bunun üzerine; Adana İl Jandarma Komutanlığı araştırmanın kapsamını genişleterek, görüntülerde yer alan şahısların çalışmak için Karataş/Tuzla/Meletmez Mahallesi’ne gelen A. H., F.E. ve R.H. isimli Suriye uyruklu şahıslar olduğunu belirlemiş ve kısa süre içerisinde adı geçen şahısları yakalamıştır.

 

Olaya karışan üç şahsa Adana İl Jandarma Komutanlığınca; 5237 sayılı TCK madde 151/2 (Mala Zarar Verme) kapsamında; Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce ise 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında işlem yapılarak, üç şahsa toplamda (13.428,00) TL para cezası kesilmiş olup, ayrıca Karataş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan adli soruşturma da devam etmektedir.

Başa dön tuşu