VALİLİK

YAŞLILAR HAFTASI

Yaşlılık, yaradılış özelliklerinin mutlak sonucu olarak insanın güç ve kuvvetini kaybettiği, bir başkasının desteğine ve yardımına ihtiyaç duyduğu en zor dönemdir. Bu zor dönemdeki büyüklerimize hürmet göstermek, mutlaka yerine getirilmesi gereken insani ve vicdani bir sorumluluktur.

 

Yaşamları boyunca çalışan; didinen, emek veren, ailelerini sahiplenen, çocuklarının eğitim, sağlık, beslenme, giyinme gibi bir çok ihtiyaçlarını karşılayan, koruma ve kollama görevlerini yerine getiren müstesna insanlar olan yaşlılarımızın en büyük ihtiyaçları ise ilgi, şefkat ve sevgidir. Yaşlıları daima saygıyla ve sevgiyle kucaklamak, toplumun her ferdinin en önemli görevlerinden biri olduğu asla unutulmamalıdır.

 

Sahip oldukları yaşam tecrübeleriyle bizler için birer rehber olan yaşlılarımıza karşı sevgi, saygı ve hürmet duygularımızı yılın her gününde göstermek toplumsal olduğu kadar vicdani bir sorumluluktur. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak bizler; devletimizin ve hükümetimizin destek ve teşvikleriyle, yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve daima yanlarında olmak doğrultusunda elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası”nı en içten duygularımla kutluyor, ellerinden öptüğümüz ve daima başımızın tacı olarak gördüğümüz tüm yaşlılarımıza en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Başa dön tuşu