GENEL

Yaşlılarımız Türk Milleti’nin kültür mirasıdır

ADANA – Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Türk toplumunun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli toplumsal değerlerden birisinin yaşlılara olan sevgi ve saygısı olduğuna dikkati çekerek, "Büyüklerimizin varlığı, bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Türk Milleti'nin kültür mirası olan yaşlılarımız, geçmişimizin aynası, başımızın tacıdır. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız" dedi.

 

Birlik Başkanı Sözütek, yaşlısına sahip çıkmayan, hürmet etmeyen ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceğinin güven içinde olamayacağını vurgulayarak, "Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştiren milletimiz, bu anlayışla sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı, toplumsal huzuru ve milli birliği güçlü tutmayı başarmıştır. Unutmamak gerekir ki bugünün yaşlıları, geçmişte toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmişlerdir. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlar örfümüz, adetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir. Milli değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını desteklemek; sosyal, kültürel, ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

 

"YAŞLILARIMIZ TÜRK MİLLETİNİN ONURUDUR"

Yaşlıların sorunlarını çözmek, sosyal yaşamda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak, yalnızca devletin değil, toplumun her kesiminin sorumluluğu olduğunun altını çizen Başkan Nihat Sözütek, "Milletimizin onuru büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil, yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu her daim htirmeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için ömürlerini çalışmakla geçirmiş olan büyüklerimizin yaşlılık dönemini ‘ikinci bahar’ olarak görmelerini istiyoruz. Yaşlılarımıza bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlılarımızın karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır.Yaşlılarımıza sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek toplumun tüm bireylerinin vatandaşlık görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızın 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftasını kutlar, şahsım, teşkilatımız, tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına sağlıklı, mutlu bir ömür yaşamalarını dilerim" ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu