GENEL

Yeni dönemde de Şube Başkanı Ramazan Saygılı

Adana Şubesi Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Genel Sekreter Hüseyin Can ve Genç Kızılay Başkanı Emre Koç katıldı. Bu önemli günde Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yerel yöneticiler ve siyasi partilerin temsilcileri Kızılaycıları yalnız bırakmadı. Büyük bir katılım ve destekle gerçekleşen Genel Kurulda mevcut Şube Başkanı Ramazan Saygılı güven tazeledi. Saygılı, önümüzdeki 3 yıl da Kızılay’ın şube başkanlığı görevini yürütecek. Şubenin Yönetim Kurulu ise Mustafa Çetinkaya, Nevzat Aslan, Zübeyt Şendur, Mahmut Dalkır, Ahmet Çolak, Veli Kasap, Mehmet Kaya ve İsmail Ay isimlerinden oluştu.

 

Programa katılan Genel Başkan Kınık, yaptığı konuşmada, “Kızılay’ın, böyle güzel bir hareketin isimsiz kahramanlarını temsil ettiğimiz için çok mutluyuz." dedi. Toplumu olağanüstü durumlara hazırlamak için gayret ettiklerini belirten Kınık, şöyle devam etti: "Milletimizin kuvvetine dayanan bir hareketiz. Aldığımız bu kuvvetle ihtiyaç duyan insanların diline, rengine ve dinine bakmadan yardım ediyoruz. Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay olan sloganımızı da bir üst aşamaya geçirdik ve Güçlü Kızılay Güçlü Toplum olarak değiştirdik. Bundan sonra ihtiyaç karşılamanın da ötesinde olan kendi kendine yeten toplum modelini benimsedik. Bu modelle toplumuzda yoksul insan kalmaması yönünde çalışmalarımız olacak. Vatandaşlarımıza iş kurmaları yönünde teşviklerimiz, mihmandarlığımız olacak. Pilot olarak ise Şırnak ve Hakkari’de başladık. Kısacası işimiz vaktimizden fazla.”

 

Türk Kızılay Adana Şubesi yeni yönetim kuruluna da başarılar dileyen Kınık, Genel Merkez olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Adana’nın ulaşmadıkları köyünün beldesinin kalmadığını dile getiren Ramazan Saygılı da, “Yardım etmemize vesile olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Yeni dönemimizde de çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz” dedi.

Başa dön tuşu