GENEL

Yeni Yılda Mutluluğu Seçin

Yeni yıl deyince aklımıza açacağımız bembeyaz sayfalar, yenilikler, yeni vaatler, sözler, planlar, yeni birliktelikler ve yepyeni sorumluluklar geldiğini hatırlatan Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, insanların yeni yıla dair beklentilerini değerlendirdi.

“Yaşadıklarınızı bir kenara bırakın ve kendinizi yenilemeye bugünden başlayıp ruhunuzu dinlendirin.” diyen Terapist Dr. Ejder, yeni yıl önerilerini şöyle sıraladı…

 

Değişim; Hemen Şimdi!

“İlk yapmamız gereken; sorumluluğu üzerimize almak, başkalarını suçlamak yerine hatalarımızı kabul edip, ertelemeden, hemen şimdi düzeltmeye çalışmak. Ardından güçlü yönlerimize tutunmak, istemeden kırdıklarımızdan özür dilemek, affedici olmak, cömert olmak, aile bireylerimize bağımızı sıkı tutmak, dışa dönük ve sosyal olmak, en önemlisi başka insanlardan beklentilerimizi düşük tutmak, negatif düşünmek yerine, olumluya odaklanmak, cesur olmak… Öfkelerimize hakim olmak için geri çekilmeli ve  “Her davranışın altında iyi bir niyet yatar “diyerek karşımızdaki kişi ile empati kurmaya gayret göstermeliyiz.”  

Dr. Ejder daha mutlu bir hayat için önerilerini ise “kendini bil, bedenini ve zihnini güçlendir, ilişkilerini güçlendir, işini sevilir hale getir ve kendini aş.” şeklinde sıraladı. 

Başa dön tuşu