SİYASET

Yer fıstığı lideri Adanalı üretici desteklenmelidir

CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle ilçe merkezinde bir araya gelen Tümer, partilileriyle birlikte ilçe merkezinde çeşitli temaslarda bulundu.
İmamoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sert’le görüşmelerinde esnafın durumunu konuşan, İmamoğlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil Keskin’i ziyaretinde şoför esnafının sorunlarına eğilen Tümer, İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı Ali Şimşek’le de tarım sektörünün içine düşürüldüğü sıkıntıları irdeledi.

 

TARIM TOPRAKLARI BETONLAŞIYOR!
Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullardan CHP kadrolarıyla çıkabileceğine işaret eden Tümer, verimli tarım arazilerine sahip İmamoğlu Ovası’nda tarım topraklarının yeterince sulanamamasından dolayı verim ve çeşitlilikte istenen seviyeye ulaşılamadığını vurguladı. Tarım topraklarının korunmasının önemine değinen Tümer, Adana’da 1. Sınıf 198 hektar, ikinci sınıf 85 bin hektar, 3. Sınıf 117 bin hektar ve 4. Sınıf 69 bin hektar tarıma elverişli arazi bulunduğunu ancak bu arazilerin yavaş yavaş betonlaşmaya teslim edildiğini ifade etti.

 

YER FISTIĞINA DESTEK VERİLSİN
Adana’nın bazı ilçelerinde olduğu gibi İmamoğlu’nda da yer fıstığı ekim alanının önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Tümer, üretim oranı yükselmesine rağmen yeterli desteğin sunulmadığı yer fıstığının Adana ve Türkiye ekonomisi, ihracatı adına ayrıca değerlendirilmesinin önemini anlattı. Türkiye’nin yer fıstığı ihtiyacının yüzde 60’ının Adana’dan karşılandığını belirten Tümer, 250 bin dekara yaklaşan bir alanda ekimi yapılan yer fıstığında yaklaşık 100 bin ton üretim gerçekleştiğini, Türkiye’nin bu alandaki lideri Adanalı üreticinin desteği hak ettiğini ifade etti. 

 

YOK EDİLMESİN!
Tarım arazilernin çeşitli sebeplerden dolayı yok olmayla karşı karşıya olduğuna işaret eden Tümer, “Gıdanın geleceği açısından tarım arazilerimizin daha çok korunmaya ihtiyacı vardır. İlimizde tarım alanlarının amaç dışı kullanımına izin verilmesi; yerleşim yerlerinin ve sanayi kuruluşlarının planlamalarının yanlış alanlara yapılması 1. Sınıf tarım alanlarının yok olmasına neden olmaktadır. Mutlak tarım arazisi olarak kullanılması gereken yerlerin yerleşime açıldığı ve amaç dışı kullanımında en büyük payı yerleşim alanlarımızın aldığı görülmektedir” diye konuştu.

 

“GÜZEL COĞRAFYADAYIZ”
Esnaf ve sanatkarın borçlarla ayakta kaldığını dile getiren, vatandaşların ağır vergi yükü altında ezilmeye mahkum edildiğini kaydeden Tümer, yerelde ve genelde hem içeride hem de dışarıda büyük sorunlarla karşı karşıya bırakılan Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde yer almasına karşın yanlış siyasi ve ekonomik anlayış nedeniyle neredeyse her alanda geriye gittiğini söyledi. Tümer, “Bin bir emek, kan ve gözyaşıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kazanımları bir bir yok ediliyor. Komşu ülkelerin tamamıyla da problemli hale gelen  ülkemizin bu kötü gidişattan kurtulması için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm örgütlerimizle yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi. 

 

KARAKÖSE: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
CHP’nin demokrasi ve insan haklarından yana, Cumhuriyet’e sahip çıkan yapısıyla Türkiye’nin sigortası konumunda olduğunu ifade eden Tümer’e ilçe ve meslek örgütlerine yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür eden CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse de, “CHP’yi hem yerelde hem genelde iktidar yapabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Başa dön tuşu