SEYHAN

Yerel Yönetimler ve Eğitim

Seyhan Belediyesi ve Eğitim ve Bilişim Emekçileri SendikasıEĞİTİM-SEN işbirliği ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Yerel Yönetimler ve Eğitim” konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacılığını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eğitim Sen Eski Genel Başkanı Kamuran Karaca yarken panelin moderatörlüğünü Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez yaptı. Paneli izlemeye CHP Adana il Başkanı Ayhan Barut ve Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel’de katıldı.

“EĞİTİMDE YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Eğitimin önemini anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, eğitimin anne baba ve aileden başladığına vuru yaptı. Sındır, bu anlamda yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belerterek CHP’li belediyelerin öneli hizmetleri hayata geçirdiğini söyledi. Sındır,” Eğitim ailede başlar. Toplumun kültürel değerleri örf ve adetleri bireye farklı düzeyde etkisi olacaktır. Bu nedenle yerel yönetimlerin bu anlamda görevleri sorumlulukları olacaktır. Bakıyoruz ve görüyoruz belediyelerimiz bu anlamda önemli işler yapıyor. Ben belediyelerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

OKUL DOSTU, EĞİTİM DOSTU BELEDİYE

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye olarak eğitime önem verdiklerini belirterek belediye olarak yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Başkan Karalar, “Eğitimin ne derece önemli olduğunu biliyoruz. 30 bin öğrenciye 100 bin kitap dağıttık. Dershaneler çok pahalı bu nedenle 5 bin öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verdik. Ve bu hizmeti verirken kendimize bu işin en iyilerini partner yaptık. Okulların fiziki koşullarını iyileştirmek için çalıştık. 139 okulun bahçe düzenlemesi, boyama, çocuk alanı ve tadilatını yaptık. Geri dönüşümü özendirdik. Çevre bilinci edindirmeye çalıştık. Okulların su depoların inceledik. Baktık ki olağanüstü kirli.. Su depolarını temizleme kararı aldık. Biz araç kiralayarak her gün 1 okulun öğrencilerini kültür merkezine getirip tiyatro izletiyoruz. Spor yatırıyoruz. Okul öncesi eğitimi biz başladık. Öylesine kreş açmak yerine Adana’nın en büyük kreşlerini açtık. 2 tanesi hizmette biri diğerleri inşaatı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİMDEKİ TAHRİBAT BİR NESLİ ETKİLER”

Eğitimde yapılacak bir tahribatın bir nesli etkilediğini belirten Eğitim sen Eski Genel Başkanı Kamuran Karaca,”Sanayi ile yapılan değişiklikleri, sağlıkla ilgili yapılacak değişiklikleri birkaç yıl içinde düzeltebilirsiniz. Ama eğitim yolu ile yapılan bir tahribatın bir kuşağı etkilediğini düşünürsek ve bunun gelecek nesildeki çocuklara da aktarılacağı için eğitimdeki tahribatın çok daha önemli olduğunu düşünerek bu panel düzenlemek istedik” dedi.

Başa dön tuşu