SAĞLIK

Yerli üretim artarsa, cari açık kapanabilir

IŞIK, “YERLİ ÜRETİMDE YURTDIŞI İLE REKABET EDECEK GÜÇTEYİZ”

Türkiye’de Diş Hekimliği sektörünün en önemli bileşenlerinden birisini oluşturan cihaz üretimlerde yerli üretim ile yeni boyutlar kazandırdıklarını söyleyen Çizgi Group Genel Müdürü Zeynel Işık, yaptığı açıklamada “Ülkemizde kaydedilen aşamalar, her alanda sanayi üretiminin çeşitlenmesi, teknolojide kaydedilen olağanüstü gelişmeler, bilgiye ve teknolojiye rahat ulaşabilmenin avantajıyla yerli üretim sağlık sektöründe ve diş hekimliği cihazlarında yurtdışındaki benzerlerini kalitede aratmayacak, fiyatta ciddi rekabet edebilecek pozisyondayız” dedi.

 

DT. GÜLER, “DENTALDA YERLİ ÜRETİM ARTARSA CARİ AÇIK KAPANABİLİR”

İthalata verilen paranın haddi hesabı olmadığını, Dolar, Euro’nun yükselmesiyle muayenehane ve polikliniklerin girdi maliyetlerinin arttığını belirterek konuşmasına başlayan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Dentalda dışa bağımlı olarak çalıştığımızdan dental sektörde yerli sanayinin gelişiyor olması biz diş hekimlerini çok memnun ediyor. Keşke implatlarda gösterdiğimiz bu yerli gelişmeyi diğer tüm unsurlarda da görebilsek. Dental sektörün toplamda verdiği cari açığı azaltabilsek. Bu yıl 30 bin diş hekimiyiz. 5 sene içerisinde 45 bin olacağız. Bu demektirki en az 15 bin ünit satılacak. Bir o kadar diğer malzemeler satılacak. Tüm bunların mutlaka sanayisinin de gelişip, bu talebi karşılıyor ve yurtdışına giden paranın Türkiye’de kalıyor olması lazım. Ancak öyle ülkemiz cari açıktan kurtulur. Her sektör kendi içerisinde cari fazla verirse o zaman rahat ederiz. Döviz’in ikide bir yükselme şokuyla karşı karşıya kalmayız diye düşünüyorum. Bu gün bizlere tecrübelerini aktaracak hocalarımıza hem hoş geldiniz diyor hem de çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

 

ADO Başkanı Dt. Fatih Güler’in konuşmasının ardından “Flepsiz implant ve Dijital Tasarım” konusuyla Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Perontoloji ABD’dan Prof. Dr. Yaşar Aykaç, “İmplantolojide Risk yönetimi ve Komplikasyonlarla Başa Çıkma” konusuyla Ankara Üniveristesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi ABD’dan Prof. Dr. Orhan Güven, “İmplant Destekli Protezler ve Komplikasyonları” konusuyla Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden emekli Prof. Dr. A. Ersan Ersoy slayt sunum yaparak katılımcı diş hekimlerine eğitim verdiler.

Bilimsel eğitimin sonrası interaktif soru ve cevaplara geçildi.

Başa dön tuşu