SİYASET

Yüreğimizdeki Atatürk Sevgisi Daha da Güçleniyor

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Çukurova Belediyesi hizmet binası bahçesindeki Atatürk heykeline yönelik saldırıya sert tepki gösterdi. Son dönemde bu tür saldırıların arttığına işaret eden Av.Kozay, “Ne yaparlarsa yapsınlar yüreğimizdeki Atatürk sevgisini yok edemezler. Bu tür saldırılar Önderimiz Atatürk’e bağlılığımızı daha da güçlendiriyor” diyerek saldırıyı kınadı.

“LANETLİYORUZ”

Çukurova Belediyesi hizmet binasının bahçesinde bulunan Atatürk heykeline dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen satırlı çirkin saldırıyı lanetleyen CHP Adana İl Başkanı Av. Kozay, Atatürk’ün, ülkemizin kurtarıcısı ve çağdaş bir medeniyet olmayı hedefleyen laik, demokratik Cumhuriyetin kurucusu olduğunu anımsattı. 

“KURTULUŞ MÜCADELESİNİ HAZMEDEMEYENLER ATATÜRK’E SALDIRIYOR”

Atatürk’ün ulusun ortak değeri olduğunun altını çizen Av.Kozay, Atatürk’e, ailesine ve Cumhuriyetin kurucularına yönelik saldırıların son dönemde arttığını kaydetti. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin cezalandırılmak yerine adeta ödüllendirildiğini belirten Av.Kozay, “Bu saldırılar ‘Kurtuluş Savaşı’nda keşke Yunan galip gelseydi’ diyen zihniyetin ürünüdür. Bu saldırıları gerçekleştiren ve onlara Atatürk düşmanlığını aşılayanlar, açıkça kurtuluş mücadelesini kabullenemeyen, hazmedemeyen, manda, esaret yanlılarıdır” dedi.  

“ATATÜRK EBEDİ ÖNDERİMİZDİR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusumuzun dünya tarihine geçen destansı kurtuluş mücadelesine hiç kimsenin gölge düşüremeyeceğini dile getiren Av.Kozay, “ Atatürk ebedi önderimiz, ilkeleri de yolumuzu aydınlatan birer meşaledir. Bu gerçekliği kimse değiştiremez. Değiştiremeyeceği gibi hiç kimse de Atatürk’ün yerini dolduramaz” diye konuştu.

“YÜREĞİMİZDEKİ ATATÜRK SEVGİSİNİ HİÇ KİMSE YOK EDEMEZ”

Bu tür çirkin saldırıların yüreklerdeki Atatürk sevgisini daha da artırdığını aktaran Av.Kozay, “Yüreğimizdeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet sevdasını hiç kimse yok edemez. Unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilen ulusal kurtuluş mücadelesi bağımsızlık, özgürlük aşkını yüreğinde taşıyan ulusumuzun her türlü olumsuzluğa karşı inancıyla, ortak mücadelesiyle kazanılmıştır. Bu saldırılar Kuvayı Milliye ruhuna sahip olan hiç kimseyi yolundan döndüremez” ifadelerini kullandı.

Av.Kozay, saldırının aydınlığa kavuşturulması ve saldırganın varsa arkasındaki güçlerin de hak ettiği cezayı alması için yetkililere çağrıda bulundu.

Başa dön tuşu