YÜREĞİR

YÜREĞİR BELEDİYESİ YENİ İŞ KURACAKLARA DESTEK OLUYOR

Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 170 saat  ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' ni başarıyla tamamlayan 180 kursiyere sertifikalarını takdim etti. Yeni iş yeri kurmak isteyen kursiyerler iş yeri kuruluş giderleri, makine teçhizat giderleri ve işletme giderleri için KOSGEB desteği ile 50 bin TL hibe 100 bin TL faizsiz kredi ile desteklenecek.

 

''Girişimcilik Kursunu'' tamamlayan kursiyerlerin iş planları oluşturacaklarını belirten Başkan Çelikcan ''İş Planları KOSGEB tarafından kabul görüldüğü takdirde 50 bin TL hibe, 100 bin TL ise faizsiz ''Yeni Girişimci'' desteği alacaklardır. Hem hükümetimiz hem de Yüreğir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız.'' şeklinde konuştu.

 

YÜREĞİR'DE YENİ GİRİŞİMCİLER YETİŞİYOR!

Yüreğir'de hizmete açtıkları 11 Kültürevi ve Yüreğir Kültür Merkezi ile gençlere birçok alanda meslek kursu verdiklerini de belirten Başkan Çelikcan "İlçemizde işsizlik önemli bir sorun. Piyasada duyulan ara eleman ihtiyacına yönelik kurslar düzenleyerek vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra KOSGEB ile işbirliği yaparak iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olup, önünü açıyoruz. Bundan önceki kurslarımıza katılarak sertifika alan çok sayıda vatandaşımız iş yeri açtılar. Böylece hem katma değer üretiyor, hem de kendi geçimlerini sağlıyorlar. Hatta yanlarında işçi çalıştırarak da Adana ekonomisine ve istihdama katkıda bulunuyorlar.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu