YÜREĞİR

YÜREĞİR’DE ANNELER KURSA ÇOCUKLAR DERSE!

KALEM TUTMAYI ÖĞRENİYORLAR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçede 7 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirdiği 11 Kültürevi Yüreğirli kadınların vazgeçilmez adresleri oldu. 30 bin bölge insanı ile ev kadınlarını yeniden sosyal üretim zincirine dahil eden projelerin uygulandığı Kültürevleri’nde yaklaşık 90 branşta 800’e yakın kurs veriliyor. Bu kurslardan faydalanmak isteyen ancak küçük çocuklarını bırakacak kimseleri olmayan anneler düşünülerek hayata geçirilen okul öncesi eğitim sınıfları çocukları hayata hazırlıyor. Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’ndeki kurslara katılan anneler çocuklarını yine Kültürevleri’ndeki okul öncesi eğitim sınıflarına bırakıyor. 3-4 ve 5-6 yaş gruplarında oluşturulan sınıflarda çocuklar Anasınıfı müfredatına uygun eğitim görüyor. Konusunda eğitimli öğretmenlerden kalem tutmayı öğrenen, harfler ve renkleri tanıyan minikler beslenme saatlerinin yanı sıra yaşlarına uygun etkinliklere katılıyor.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “ANNELER İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Kültürevlerimiz Yüreğirlinin ikinci adresi oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız kültürevlerimizde ilgi duydukları mesleki kurslar ve hobi kurslarına katılıyor, kaliteli zaman geçiriyorlar. Özellikle kursa gelmek isteyen fakat küçük çocuklarını bırakacak kimseleri olmadığından gelemeyen annelerimiz için açtığımız okul öncesi eğitim sınıflarımız bu alanda büyük bir kolaylık sağladı.” dedi.

 

HER BİRİ OKUL NİTELİĞİNDE

Başkan Çelikcan "7 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirdiğimiz 11 Kültürevi'ndan yılda ortalama 30 bin Adanalı faydalanıyor. Yüreğir'de yaşayan 7’den 70’e herkesin kaynaşmasını, birlik olmasını sağlayacak, sosyo-kültürel ve demografik yapısına uygun en önemli projemiz kültür evlerini birer bilgi, eğitim ve meslek yuvası olarak hemşerilerimizin hizmetine sunduk. 

Bu güne kadar belediye binasından başka hiçbir binası olmayan Yüreğir’e kazandırdığımız bu modern binaların her biri okul niteliğinde."şeklinde konuştu.

 

 

Başa dön tuşu