YÜREĞİR

YÜREĞİR’DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Törende bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan kutlu doğum haftasında peygamberimizin güzel ahlakını öğrenerek nesilden nesile aktarmamız gerektiğini belirterek “Kutlu doğum haftasını kutlamaktaki gayemiz insanlar arasındaki sevgi, barış ve hoşgörü ortamını dünyaya hakim kılmaktır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya yerleştirdiği ve tüm insanlığa armağan ettiği güzel ahlaki ile insana verdiği önem ve değer, bütün insanlığa bir ışık kaynağı olmalıdır." dedi.

 

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Yüreğir Müftüsü Celal Büyük, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı kutlu doğum haftası etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu dönemden geçtiğimizi belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Peygamber efendimizin de belirttiği üzere "Mümin, Güvenen ve Güvenilendir." demektedir. İnsanların birbirlerine güvenirliğinin tartışıldığı bir dönemden geçiyoruz.

 

Çok büyük yatırımlar yapabilirsiniz. Ama manevi olarak içini doldurmazsak bir şeye yaramaz. Yüreğir'de hizmete açtığımız 11 adet kültürevlerimizde bu güzel etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.  Diyanet İşleri Başkanlığımızın ise  0-6 yaş çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımıza  yönelik son dönemde yaptığı çalışmalarla geleceğe umutla bakmamızı sağladılar. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar ve Yüreğir İlçe Müftüsü Celal Büyük bu seneki kutlu doğum haftasının temasının "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" üzerine olduğunu ve bunun için her gün ayrı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın da gençlere, kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetleri için de teşekkür etti.

 

Programda kuran tilaveti,  kültürevleri okul öncesi eğitim gören öğrencilerin gösterileri ve İl Müftüsü Hasan Çınar'ın yaptığı konuşmalar izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Başa dön tuşu