YÜREĞİR

YÜREĞİRLİLER KOMŞUMLA KARDEŞİM PROJESİ İLE BULUŞUYOR

Tarladan Okula Çocukevi Projesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirilen Yüreğir Belediyesi, yeni sosyal projesi ile ilçe sakinlerinin tanışması kaynaşması için “Komşumla Kardeşim” projesi başlattı. Proje  kapsamında ilk önce yılda 30 bin Adanalı’nın faydalandığı 11 kültürevinde eğitim alan kursiyer ve öğrenci aileleri, ardından farklı  mahalleler arasında aile ve çocuk  buluşmaları organize edilerek  komşuluk, arkadaşlık  ilişkileri kurularak, pekişmesi sağlanacak.

 

Doğankent Mahallesi’nde kültürevi öğrencileri ve aileleri, mahalle sakinlerinden Diktiren Ailesi’nin evine misafir oldu. Aynı sofrada  yemek yenilip,  samimi sohbetlerle aileler ve çocuklar kaynaştı. Kuran’ı- Kerim tilaveti ve duaların ardından, Doğankent Kültürevi Öğrenci Korosu söylediği türkülerin  ezgileri ile gönülleri birleştirdi.  İlk buluşmada bölgeye mevsimlik tarım işçisi olarak göç eden aileler de misafir olarak katılıp, mahalle sakinleri ile birlikte zaman geçirdi.

 

Biz Birlikte Büyük Bir Milletiz

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan projenin ilk etkinliğinde eşi Mehtap Çelikcan ile ailelerle  birlikte sofraya oturup, sohbet etti.  Farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayan Başkan Çelikcan, ilk güne özel olarak yaptığı kısa konuşmasında projeyi şöyle özetledi “ Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma etkinliğimizle değerli öğrencilerimizin aileleri ile tanışma fırsatı bulduk. Bizler bin yıldır gönül birliği, kader birliği yapmış, bugüne kadar yüzlerce hain planı, tuzağı bozmuş büyük bir milletiz. Bugünde bu duygularımızı güçlendirmek için böyle bir projeye start verdik.  

 

Proje kapsamında ailelerimiz tanışacak, çocuklarımız kaynaşacak. Mahalle kültürümüz, aynı sokakta yaşama kültürümüz yeniden  ortak değerlerimizin içinde en önemli hassasiyetlerimiz haline gelecek. Şehir hayatının getirdiği tüm yalnızlıklarımızdan kurtulup yabancılaştığımız duygulara yaklaşacağız. Sosyal belediyecilikle Türkiye’de önemli bir yerdeyiz.

 

Geçen yıl İnsani Gelişim Vakfı, bu yıl AK Parti yerel yönetimler proje yarışmasında en iyi sosyal proje ödülünü aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almak büyük bir onur ve gurur vesilesi oldu. İnşallah birlikte çok daha iyi projeleri hayata geçirip, milletimiz ve ülkemiz için önemli işler üretmeye devam edeceğiz. Doğankentli tüm  ailelerimize bu samimi buluşma için teşekkür ederim.”

 

Başa dön tuşu