BÜYÜKŞEHİR

Zabıtadan yaka kameralı şeffaf denetim

Halk sağlığını ve kent düzenini korumaya yönelik hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı,  denetim ve uygulamalarında görüntü ile birlikte ses kaydı yapan yaka kameraları kullanmaya başladı. Şeffaf denetim ilkesi doğrultusunda yararlanılan yaka kamerası sistemi sayesinde talep ve şikayetlerin daha sağlıklı değerlendirilmesi, zabıta ile vatandaşların haklarının koruma altına alınması hedeflendi. 
 

 

ADİL VE ŞEFFAF DENETİM ANLAYIŞI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün adil ve şeffaf yönetim anlayışına paralel olarak Zabıta Daire Başkanlığı, yüksek çözünürlüklü görüntü ile birlikte ses kaydı yapan 350 adet yaka kamerasının alımını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 277 zabıtanın tamamına son teknoloji ürünü yaka kameralarının dağıtımı yapıldı. Kaldırım işgallerini önleme, dilencilerle mücadele, trafik düzenini sağlama ve esnaf denetimi hizmeti veren zabıta timleri, kentin dört bir yanında yaka kameralarıyla görev yapmaya başladı.

 

 

HİZMET STANDARDI TEKNOLOJİYLE YÜKSELDİ
Hizmet standardını teknolojiden yararlanarak yükselten zabıta timleri, denetim ve uygulamalarında bundan böyle yaka kamerasıyla görev yapmaya başladığını esnaf ve vatandaşlara duyurdu. Zabıta timleri, esnaf ziyaretlerinde yaka kamerası sistemiyle denetim esnasında yapılan tüm iş ve işlemlerin tarih ve saat olarak kayıt altına alındığını, düzenli olarak arşivlenen geçmişe dönük kayıtların ihtiyaç olması halinde hem vatandaş, hem de zabıta haklarının korunması için değerlendirileceğini anlattı. Yaka kamerasıyla görev yapan zabıta timlerini karşılarında gören esnaf, uygulamanın bir çok açıdan yararlı olacağını belirtip, memnuniyetlerini dile getirdi.

Başa dön tuşu