BÜYÜKŞEHİR

Adana Şehir Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bebek kaçırılmasına karşı çipli önlem

Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanede dünyaya gelen bebeklerin karışması ve kaçırılmasını önlemek amacıyla çipli önlem aldı. Hastanede pembe kod takip sistemi için tatbikatta gerçekleştirildi.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bebeklerin kaçırılması ve karıştırılmasına önlemek amacıyla ilginç bir yöntem geliştirildi. Hastanede pembe kod takip sistemi uygulaması başlarken aynı zamanda tatbikatta gerçekleştirildi. Anne ve bebeklere takılan çiftli bileklik sayesinde hem annelerin hem de bebeklerin güvenliği sağlamıyor.

PEMBE KOD TAKİP SİSTEMİ UYGULANIYOR

Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen bebeklerin kaçırılması ve karıştırılmasını önlemek amacıyla 2017 yılından bu yana pembe kod takip sistemi uygulanıyor. Bu sistemde anne ve bebeğin bileklerine çektiği bileklik takılıyor. 2018 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen bir organizasyonda çiftli bileklik takip sistemi ödül almıştı. bebek ve anne birbirinden bir buçuk metre uzaklaştığında çip devreye giriyor ve uyarı veriyor. Bina kapıları da bu alarm doğrultusunda otomatik olarak kilitleniyor. Böylece bebeğin annenin izni olmadan hastaneden çıkması mümkün olmuyor.

ANNE VE BEBEKLERİ GÜVENDE

Pembe kod takip sistemi ile ilgili bilgi veren Adana şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi destek ve kalite hizmetleri Müdürü Nuri Karslıoğlu, bugüne kadar hastanede 53 binin üzerinde doğum gerçekleştiğini söyledi. Doğan bebeklerin ve annelerin güvenliğini sağlamak için her bebeğe çipli bileklikler takıldığını belirten Karslıoğlu, Anne ve bebeğin bir buçuk metre ayrılması halinde pembe kot sisteminin devreye girdiğini dile getirdi. Karslıoğlu, sistemin devreye girmesi ile birlikte güvenlik odasına uyarı düştüğünü belirterek hastane kapılarının anında kilitlendiğini ifade etti. Adana Şehir Hastanesi açıldığı günden bu yana da sistemi kullandıklarını ve herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadıklarını belirten Karslıoğlu, anne ve bebeklerinin güvenliğini sağlamanın önemli olduğunu dile getirdi.

Başa dön tuşu