ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi 28. Bahar Şenliği Büyük Coşkuyla Başladı

Çukurova Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenliğinin bu yıl 28.’si düzenlendi. Balcalı Kampüsü’nde gerçekleştirilen şenlikler Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından şenlik korteji ile başladı.

 

Çukurova Üniversitesi 28. Bahar Şenliği etkinlikleri Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Hayri levent Yılmaz, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcısı Ragıp Bekaroğlu, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Bu Yıl 28.’si Düzenleniyor

Çok sayıda etkinlik ve konserlerin yer aldığı Çukurova Üniversitesi 28. Bahar Şenliği, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yerleşke içerisindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen 28. Bahar Şenliği, bando eşliğinde kortej yürüyüşüyle devam etti.

 

Şenlik alanındaki tören, öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Altıntaş’ın konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in konuşmasıyla devam etti.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Öğrencilerimizi Güzel Anılarla Uğurlamaya Çalışıyoruz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, uzun bir aradan sonra Çukurova Üniversitesinde 28.Bahar Şenliklerinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları kaydetti;

“Pandemi eğitim ve akademik faaliyetlerimizle birlikte, üniversite hayatının vazgeçilmezlerinden olan sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerde de birlikte olmamızı maalesef etkiledi. Sağlık tedbirlerinden vazgeçmeden bu durumu elimizden geldiğince telafi etmeye ve sizleri Çukurova Üniversitesinden güzel anılarla dolu bir şekilde uğurlamaya çalışmaktayız. 

 

“Kapımız Öğrencilerimize Her Zaman Açık”

Bildiğiniz gibi köklü geçmişi ile Çukurova Üniversitesi büyük bir vizyonla kuruldu. Üniversitemiz geçen süre içerisinde bu çizgisinden sapmadan yoluna başarıyla devam etmektedir. Çukurova Üniversitesi; eleştirel düşüncenin engellenmediği, çağdaş ve özgürlükçü bir Üniversitedir. Tüm mensupları ve öğrencileriyle birlikte uzlaşıya, çok sesliliğe, fikir ve inanç özgürlüğüne önem veren, hem öğretim üyelerimizin hem yöneticilerimizin kapısının sizlere her zaman açık olduğu bir kurumdur. Üniversitemizin sahip olduğu temel değerlerden biri olan geleneksel 'büyük aile' kavramının birer üyesi olmaktan, Çukurova Üniversitesinde okumaktan, gurur ve mutluluk duymalısınız.

 

“Üniversiteler Sadece Bilgi Transferinin Yapıldığı Kurumlar Değildir”

Üniversiteler bilim ve teknik konuların öğrencilere aktarıldığı, kısaca sadece bilgi transferinin yapıldığı kurumlar değildir. Çağdaş Üniversite anlayışında, üniversite süreci, aynı zamanda entelektüel anlamda da kendinizi geliştirebileceğiniz bir dönemdir. Sizlere iyi bir eğitim-öğretim hizmeti vermenin yanında, özellikle sosyal ve kültürel etkinliklerimizle üniversitemizin ayrıcalığını hissetmenizi istiyoruz. Bu nedenle, akademik yönden gelişmenizin yanında sosyalleşmenin, kültürel yönden kendinizi yetiştirmenin, toplum içerisinde yer edinmenin, özgüven oluşturmanın da önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu zamanı iyi değerlendirmek ve yönetmek, mezun olduğunuzda da üniversiteyi her yönüyle dolu dolu yaşamış olmanızdır. Üniversitemizde artık geleneksel olan ve bu yıl 28.sini düzenlediğimiz Bahar Şenliği’nde, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif birçok alanlarda sizlere güzel vakit geçirebileceğiniz kendinizi geliştirebileceğiniz bir program hazırladık. Sizlerin taleplerini dikkate alarak bu tür sosyal aktivitelerimize daha da çeşitlendirerek devam edeceğiz.”

 

Bahar Şenliği 3 Gün Devam Edecek

Açılışının konuşmalarından sonra 28. Bahar Şenliği akrobasi, jimnastik ve halk oyunları gösterisi ile devam ederken şenlik Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, akademisyenler ve davetliler öğrencilerle birlikte halk oyunları oynadı.

Etkinliklerin 25 Mayıs tarihine kadar çeşitli fotoğraf sergisi, dans etkinliği, film gösterimi, tiyatro oyunu, konferans ve konserlerle devam edeceği bildirildi.

Başa dön tuşu