SPOR

Alperen Şengün şov yaptı, A Milli Erkek Basketbol Takımı kazandı

2022 Avrupa şampiyonası A Grubu dördüncü maçında Belçika ile mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, güzel bir skorla maçı galibiyetle sonuçlandırdı. Karşılaşmanın yıldızı Alperen Şengün olurken genç sporcu sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Alperen Şengün’ün üçüncü çeyrek şovu sosyal medya kullanıcılarını mest etti. Performansıyla alkış toplayan genç sporcuya sosyal medyada övgü yağarken Sertaç Şanlı ve Furkan Korkmaz ile sayı üreten A Milli Takım maçını izleyenler arasında ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın da yer aldığı görüldü.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, rakibi Belçika’yı devirerek grupta üçüncü galibiyetine ulaştı. Aldığı bu galibiyetle son 16 turuna yükselmek için büyük bir avantaj elde eden Milliler, karşılaşmayı 78-63’lük skorla bitirdi. Belçika ise gruptaki ikinci yenilgisini aldı. Karşılaşmanın öne çıkan isimlerinden olan Alperen Şengün, maçın ardından sosyal medyanın gündemine oturdu ve günün en çok konuşulan ismi oldu.

İLK YARI MUHTEŞEM BAŞLADI

Belçika ile mücadelesine muhteşem bir performansla başlayan A Milli Takım, 4. dakikada 7-0 öne geçti. Sert savunmasıyla rakibine çok fazla sayı şansı tanımayan Milliler, Sertaç Şanlı, Alperen Şengün ve Furkan Korkmaz’ın ürettiği skorlarla ilk periyodu 20-6 önde tamamladı. Maçın ikinci periyodunda da etkili performansına devam eden A Milli Takım, organize hücumlarıyla sayı bulmaya devam etti ve 16. dakikada farkı 19 sayıya çıkardı.

ALPEREN ŞENGÜN RÜZGARI

Maçın üçüncü çeyreğinin ilk bölümünde Furkan Korkmaz, Alperen Şengün ve Sertaç Şanlı ile sayı üretmeye devam eden A Milli Takım, maçın 25. dakikasında farkı 16 sayıya çıkardı. Belçika’nın ilerleyen dakikalarda oyun disiplininden bir hayli koptuğu görülürken Alperen Şengün ve Cedi Osman’ın basketleriyle 28. dakikada 21 sayılık fark yakalandı ve son periyoda 59-47 üstün girildi. Millilerimiz dördüncü periyotta da oldukça etkili bir performansla rakibine göz açtırmadı ve 78-63’lük skorla maçın galibi oldu.

MAÇI İZLEYENLER ARASINDA ACUN ILICALI DA VARDI

A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Türkiye saati ile 14.30’da İspanya ile gruptaki son maçını oynayacak. Belçika ise son maçını yarın Türkiye saati ile 17.15’te Bulgaristan ile oynayacak. Bugün A Milli Takımımızın Belçika ile mücadelesini izleyenler arasında ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı da vardı. Ilıcalı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Başkan Vekili Ömer Onan ile birlikte maçı saha kenarında izledi.

 

Başa dön tuşu