GENEL

ZAMAN, BİRLİKTE HAREKET ETME ZAMANIDIR

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) bileşenleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “TTB Kapatılsın” sözünü manidar bularak, talihsizlik olarak nitelendirdiler.

 

TALİHSİZLİK

Adana Tabip Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Adana Barosu, TMMOB İKK ve Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği(ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı yazılı açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TTB hakkında “İhanet oluşumu, derhal kapatılmalı ve yöneticileri ile ilgili adli işlem yapılmalı” söylemini doğru bulmadıklarını açıklayarak talihsizlik olarak nitelendirdiler.

 

MESLEK ODALARI ANAYASA KURULUŞLARIDIR

ADAMOB Dönem Sözcüsü Dt. Güler, “Unutulmamalıdır ki meslek odaları anayasa kuruluşlarıdır. Ülkemizde ve dünyada özellikle kendi meslek ve uzmanlık alanlarıyla ilgili çalışmalar yaparak düşüncelerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini yöneticilere iletmek odaların asli görevidir. Uzmanlık alanlarında ciddi anlamda bilgi birikimine sahip ve bu bilgi birikimini ülkenin hizmetine sunmak, ülkemizin ve halkımızın yararınadır. Böyle düşünmek varken çıkan her muhalif sesi kısmaya çalışmak demokrasiyle asla bağdaşmaz. ‘Kapatalım ve yöneticilerine de yaptırım uygulayalım’ demek sorunları görmezden gelmek anlamına gelir. Türk Tabipleri Birliği(TTB)’nin insanların yaşamlarına mal olan pandemi ile ilgili söylediklerini söylememeleri, yetkilileri uyarmamaları pandemiyi sonlandırmayacağı gibi ölümlerin önüne de geçmez. Aksine TTB ile işbirliği yaparak, söylemlerini dikkate alarak pandemiyle mücadelede başarıya ulaşabiliriz.”

 

ZAMAN, AYRIŞMA ZAMANI DEĞİL, BİRLİKTE HAREKET ETME ZAMANIDIR

Dt. Güler, “Kovid-19 pandemisi ile mücadele eden her hekim ve sağlık çalışanının söylenebilecek her güzel söze ihtiyaç duyduğu bu süreçte Sayın Devlet Bahçeli’nin TTB hakkındaki açıklamalarını talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyor, salgınla canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarının çalışma azmini yok edeceğine inanıyoruz. Tüm dünya ülkelerinde siyasilerin, STK’ların, meslek örgütlerinin pandemiye karşı ortak hareket ettiği görülmektedir. Zaman, ayrıştırma zamanı değil, pandemiye karşı birlikte hareket etme zamanıdır.” dedi.

 

Başa dön tuşu